piCOMPACT – ejektorenhet med alla funktioner

Publicerad 10 februari 2015

Piabs nya piCOMPACT® MICRO, baserad på COAX® MICRO.


piCOMPACT® är en ejektorfamilj med integrerad styrning, så kallad kompakt eller ”allt-i-en” ejektorenhet. Den har en stackbar plattform med möjlighet att montera flera enheter i samma manifold och med gemensamma pneumatiska och elektriska anslutningar.

Fokus under utvecklingen av denna typ av pumpar och som varit de mest viktiga ”nyckelkriterier” är pålitlighet och hastighet samt att introducera några helt nya egenskaper/funktioner. Detta i kombination med vår ”state-of-the art” vakuummotor, COAX®, gör produkten enastående. Genom att arbeta vid låga drivtryck och maximera utnyttjandegraden av tryckluften, reducerar COAX®-ejektorn energiförbrukningen för tillverkare och ökar produktivitet och pålitlighet.

Den intelligenta energisparfunktionen (ES) stänger effektivt av tryckluftsanvändningen när vakuumnivån har nåtts. En extra egenskap ansluten till ES-funktionen, ACM (Automatic Condition Monitoring), eliminerar ”motor-boating” när vakuumgeneratorn tenderar att slås på och av flera gånger vid läckage. ACM känner av automatiskt om ES behövs eller inte. Den kan också användas för övervakning om när det är läge att ersätta utslitna sugkoppar. Med integrerade direktverkande ”bullet”-ventiler för på/av och friblås som del i det kompletta piCOMPACT®-paketet, så kan tillförlitlighet, drifttid och hastighet säkras. 

piCOMPACT® vakuumejektorer finns i ett stort urval för att passa ett antal system, inklusive de som kräver mycket lågt drivtryck eller extra djup vakuumnivå. Som tillägg kan den kompakta ejektorn enkelt integreras i existerande produktionslinor utan att modifieringar behövs. De kan snabbt konfigureras för att möta individuella tillverkningsbehov.

Produkter inom piCOMPACT®-serien är idealiska för plockningsoperationer där effektiv hantering av små, tunga delar är avgörande, vanligt för elektronik, halvledare, plast, metall, små förpackningar, plockningsarbeten, robotintegration och träindustrin.